2011. augusztus 30., kedd

Goldenblog 2011

Neveztem a Fényvadászatot a Goldenblog 2011 blogversenyre a fotóblog kategóriában. Legnagyobb meglepetésemre 118 nevezett blogból 23 szavazattal a 38. helyen végeztem. Köszönet minden szavazatért, az eredmény messze felülmúlta a várakozásaimat :) További szerencsés fényvadászatot kívánok mindenkinek :D

Koprivnica-Gyékényes-Nagykanizsa?

2009. augusztus egyik éjjele, 2 óra 30 perc. "Koprivnica-Gyékényes-Nagykanizsa!!" Felelte éjszaka fél három körül a vonat folyosóján rohanó alacsony kalauz - a Zágrábban felszálló és polifómon letelepedő diákokon átbukdácsolva - arra a feltett kérdésemre, hogy hová is megy ez a vonat? 
Mindössze 35 perccel indult korábban a vonat a menetrendhez képest a misztikus Ogulinból, mely akkor éjjel csupán 4 sínpár, két angol fiatal és a váróban kiállított gyermekrajzok volt számunkra. Erősen gondolkodóba ejtett bennünket a korai indulás, bennem azonnal kiváltotta a "vonat-para" nevű állapotot is, vajon ez a vonat megy Zágrábba? Mi persze itthon nem ehhez vagyunk szokva! A vonat jó irányba haladt. Ó Ogulin! 
Ilyen és hasonló kalandok újra meghozták kedvünket egy kis vonatozáshoz, utunk ismét érintette Gyékényest, Zágrábot és Rijekában tette le a kitartó utasokat. A pihenés Novi Vinodolski-ban várt ránk. 
Az elkészült képek a "RIJEKA és más szegletek" oldalon kaptak helyet!

You can watch further pics about my journey in Croatia on the following link: "RIJEKA and other places".